BIM Mania - BIM & AEC Video Sharing Platform

Project Landbouwbuurt Rotterdam In 3D BIM

80 Views
Added by Omare M.A. in BIM Projects

Thanks! Share it with your friends!

URL

You disliked this video. Thanks for the feedback!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL


Description

De Landbouwbuurt
In de noordwesthoek van Vreewijk, Rotterdam realiseert Dura Vermeer in opdracht van woningcorporatie Com•wonen het nieuwbouwproject Landbouwbuurt. Deze buurt nabij het Zuidplein, Ahoy' en het Zuiderpark ondergaat een algehele metamorfose.

Woningen
Het project omvat 140 huurappartementen, 3 eengezinswoningen, 69 koopwoningen, 550 m² bedrijfsruimte en een parkeergarage. De appartementen beschikken allemaal over een buitenruimte in de vorm van een loggia of serre. De eengezinswoningen zijn gelegen aan en in een hofje en hebben een tuin en/of dakterras. Alle woningen beschikken over een eigen parkeerplaats in de parkeergarage onder de woontoren.

Het plan
Het project wordt in drie fases gebouwd. Fase 1 van dit project bestaat uit 33 PCS eengezinswoningen aan de rand van het plan. Fase 3, die in oktober 2010 is gestart, omvat nog eens 155 woningen waaronder een woontoren van 70 meter. Fase 2 start in juli 2011, er worden dan 24 PCS woningen gebouwd.
PCS is een totaalconcept van Dura Vermeer waarmee, binnen een vooraf gekozen basiskader, in grote vrijheid woningen en utiliteitsbouw ontwikkeld en gerealiseerd kunnen worden. Betaalbaar, duurzaam, snel én flexibel zijn de uitgangspunten.

Ketenintegratie
Landbouwbuurt is inmiddels het derde project dat Com•wonen en Dura Vermeer Bouw Rotterdam volgens het principe van ketenintegratie uitvoeren. Hierbij zetten de partijen zich in om zo efficiënt mogelijk te bouwen met als uitgangspunt kostenreductie, kortere doorlooptijden en kwaliteitsverbetering.

Kijk voor meer informatie op http://www.duravermeerbouwrotterdam.nl/projecten/1270/rotterdam__landbouwbuurt_

Tags: BIM Project

Post your comment

Sign in or sign up to post comments.

Comments

Be the first to comment